Γιατί δεν πετυχαίνω τους στόχους μου ?

      Γιατί δεν πετυχαίνω τους στόχους μου ?

 Λίγο η πολύ το έχεις πάθει εσύ , εγώ και όλοι μας σε κάποια φάση της ζωής μας , και αυτό είναι η αποτυχία μας να πετύχουμε κάποιον σημαντικό προσωπικό ή επαγγελματικό στόχο . Είμαι σίγουρος ότι βασανίζεις το μυαλό σου συνέχεια για να βρεις επιτέλους τι είναι πραγματικά τον λόγο που συμβαίνει αυτό και πώς μπορείς να το αποτρέψεις .

Η αλήθεια είναι ότι η απάντηση είναι πολυσύνθετη και δεν ευθύνεται μόνο ένας παράγοντας που δεν πετυχαίνουμε τους στόχους μας και συνεχώς βρισκόμαστε σε ένα φαύλο κύκλο σκέψεων και ενεργειών που δεν παράγουν κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα .

Αρχικά ένας από τους πιο σημαντικούς λόγους για τον οποίο δεν πετυχαίνεις τον στόχο σου που έχεις θέσει είναι η συνεχόμενη αναβλητικότητα και η ταυτόχρονη μη λήψη κάποιας ουσιαστικής δράσης  . Είναι εξαιρετικά σημαντικό να καταλάβεις πώς αν δεν συνειδητοποιήσεις πως όσο αναβάλεις μια δραστική απόφαση που μπορεί να λύσει το πρόβλημα σου και να σου δώσει την απαραίτητη ώθηση για να πετύχεις αυτό τον σημαντικό στόχο που έχεις θέσει  θα είσαι πάντα παγιδευμένος σε ένα λαβύρινθο  και ένα συνεχόμενο αδιέξοδο

 Οι περισσότεροι άνθρωποι ενώ μπορεί να γνωρίζουν που πραγματικά βρίσκεται το πρόβλημα το οποίο τους κρατάει πίσω εντούτοις λόγο φόβου και υπέρμετρου εγωισμού δεν προβαίνουν στις απαραίτητες ενέργειες για να αλλάξουν  την παρούσα κατάσταση . Από την μία είναι μια λογική αντίδραση του ανθρώπου καθώς είμαστε προγραμματισμένοι από την φύση μας να φοβόμαστε κάτι άγνωστο ή κάτι στο οποίο δεν έχουμε τον έλεγχο ,όμως ο φόβος  πρέπει να λειτουργεί σαν κινητήρια δύναμη αυτοβελτίωσης και όχι σαν φρένο στην πορεία μας . Επίσης ο έντονος εγωισμός που μας διακατέχει πρέπει να παραμεριστεί καθώς λειτουργά με αντίστροφο τρόπο από ότι πρέπει και καταστρέφει την δημιουργικότητα και μπλοκάρει τις πραγματικές μας δυνατότητες στο να λειτουργούμε σε υψηλά επίπεδα απόδοσης .

Δεύτερος λόγος για τον οποίο ευθύνεται η μη εκπλήρωση των στόχων σου είναι η λάθος διαχείριση χρόνου που έχεις στην καθημερινότητα σου το λεγόμενο   “ TIME MANAGMEMT “

Όλοι μας υποτιμούμε την δύναμη ελέγχου του χρόνου αλλά είναι ουσιαστικά αυτό που μας βάζει στον σωστό  δρόμο εκπλήρωσης του στόχου μας καθώς η σωστή διαχείριση του χρόνου είναι εξαιρετικής σημασίας να καταλάβουμε πως ο χρόνος είναι χρήμα και δεν πρέπει να τον σπαταλάμε σε ανώφελες δραστηριότητες οι οποίες να απορροφούν χρόνο ο οποίος  στην ουσία είναι αυτός θα σε ξεχωρίσει από τους υπόλοιπους σου ανταγωνιστές . Πρέπει να διαχωρίζουμε λοιπόν αποτελεσματικά τον χρόνο μας  μέσα στην ημέρα για να φτάσουμε στον επιθυμητό μας στόχο  και να μην χρονοτριβούμε σε δραστηριότητες οι οποίες μα κρατάνε σε αντιπαραγωγικούς ρυθμούς ανάπτυξης  .

Τρίτος λόγος για τον οποίο δεν πετυχαίνεις τους στόχους που θέτεις  είναι και ο τρόπος σκέψης σου το mind-set σου δηλαδή . Το ακούς συνέχεια αυτό  αλλά στην ουσία η δύναμη και η σημαντικότητα που σου προσφέρει ένα σωστό mind set είναι ίσως από τα πιο πολύτιμα αγαθά που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος  στη ζωή του . Ο τρόπος που σκεφτόμαστε καθορίζει και το ποιοι είμαστε και το πού θέλουμε να φτάσουμε . Όσο σκέφτεσαι λοιπόν με περιορισμένο σκεπτικό και δεν έχεις το λεγόμενο growth mind set αλλά ένα fixed mind set δεν πρόκειται να καταφέρεις κάτι αξιόλογο στην επαγγελματική η προσωπική σου ζωή καθώς βαδίζεις σε ένα μονοπάτι στασιμότητας το οποίο δεν σου εξασφαλίζει τίποτα περισσότερο από την μετριότητα .

Άρα από ότι έχεις καταλάβει η μαζική ανάληψη δράσης σε συνδυασμό με σωστό time management και παράλληλα ο σωστός τρόπος σκέψης  θα σε οδηγήσει στον δρόμο της επιτυχίας

Είναι λοιπόν στο χέρι σου να αλλάξεις την κατάσταση στην οποία βρίσκεσαι και να γίνεις εσύ ο αφέντης του εαυτού σου και των ονείρων σου !